Inel in herringbone

Pentru că eu m-am îndrăgostit de această tehnica numită herringbone și pentru ca sunt din ce în ce mai multe fete care își doresc să o încerce sau deja au încercat-o și se declară încantate de ea vă propun să experimentați și în același timp să obțineți o bijuterie rapidă și veselă.


Aveți nevoie doar de margele de nisip de 2 mm în două culori (eu am folosit albastru și galben) și o mărgică mai mare (a mea este una de sticla albastră cu buline galbene).

Să pornim la lucru!

1. Vom face un prim rand de 4 margele galbene în ladder stitch sau pasul scara – trecem ața de mai multe ori prin prima mărgică, apoi înșirăm o a doua mărgică și trecem acul de jos în sus prin prima mărgică adăugată și de sus în jos prin cea de-a doua, înșirăm a treia mărgică și trecem acul de sus în jos prin cea de-a doua și de jos în sus prin cea de-a treia, la fel vom proceda și cu cea de-a 4-a mărgică.

 
2. De la rândul următor începem pasul herringbone propriu-zis, adică luam 2 margele pe ac, trecem acul de sus în jos prin ce-a de-a doua mărgică a rândului precedent și de jos în sus prin ce-a de-a treia a rândului precedent. .

 
3. Vom repeta pasul de mai sus iar apoi trebuie să ne întoarcem cu ața, astfel încât ea sa iasă din ultima mărgică adăugată în acest rând – pentru a realiza acest lucru trebuie să trecem acul prin penultima mărgică a rândului precedent și apoi prin ultima mărgică a ultimului rând adăugat. .

4. Lucrăm în continuare un număr de 8-10 rânduri în acest mod, după care vom începe sa intercalăm mărgele albastre între cele doua grupuri de cate doua margele ale fiecărui rand: pentru aceasta vom lucra primul grup, coborâm cu acul prin cea de-a doua mărgică a rândului precedent, punem o primă mărgica albastra pe ac și apoi urcăm în cea de-a treia mărgică a rândului precedent și adaugăm cele doua margele din al doilea grup al pasului herringbone.

5. Lucrăm la fel ca mai sus, numai ca la fiecare din rândurile următoare numărul mărgelelor albastre va creste: câte 2, apoi cate 3 și asa mai departe astfel încât sa se formeze spațiu suficient pentru a putea adăuga la mijloc mărgica mare.

6. Ultimul rand lucrat înainte de a adăuga mărgica mare este recomandabil sa fie lucrat fără a mai adăuga mărgele albastre între cei doi păși herringbone, ci trecând acul prin șirul de mărgele albastre adăugate în pasul anterior.

7.Adaugăm mărgica mare intre cele doua grupuri de pași herringbone, la fel cum am lucrat pana acum șirurile crescătoare de margele albastre. Lucram încă unul sau doua rânduri în pas herringbone trecând la mijloc acul prim mărgica mare.

8. Continuăm să lucrăm în pas herringbone iar la mijloc vom începe să adăugam margele albastre, dar de data aceasta în mod descrescător, dar în număr identic cu cele din partea opusă mărgelei mari.

9. Se va forma o bandă pe care o măsurăm pe deget pentru a-l cuprinde lejer, pentru ca în momentul în care vom uni cele doua capete ea se va mai strânge.

10. Coasem cele doua capete la un loc urcând si coborând cu acul prin toate cele 4 rânduri formate în urma pasului herringbone. .

 
11. Facem nod și tăiem ața.

Inelul este finalizat! Ai realizat un inel plin de culoare și veselie folosind tehnica herringbone cu mărgele de nisip.

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous slide
Next slide
Scroll to Top
Vino în comunitatea pasionaților de mărgelit!