Sa ajutam Mănăstirea Dumbrava

Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă în 1997 de către I.P.S. Andrei de Alba Iulia, pe locul în care, în anul 1703, preotul Ioan a fost martirizat pentru apărarea credinţei strămoşeşti, fiind ars de viu într-o căpiţă de fân. Este o mănăstire de maici şi găzduieşte 20 de vieţuitoare. Prin grija preotului celibatar iconom stavrofor Teodor Crişan, actualmente tuns în monahism protosinghel Vasile Crişan, s-au construit biserica, un corp de chilii, un complex social pentru 25 copii orfani şi cămin pentru vârstnici.


Mănăstirea a fost construită sub forma de cetate cu clopotniţa la intrare şi biserica în centru. Biserica păstrează stilul românesc tradiţional. Pictura bisericii a fost realizată în anul 2000, în stil bizantin. În biserică există o icoană a Maicii Domnului, găsită sub tencuiala bisericii din satul Dumbrava, ascunsă de credincioşi din cauza prigoanei religioase din trecut.

Fotografie realizata de Cristi Faur

Sursa: http://picasaweb.google.com/cristifaur/ManastireaDumbravaRusalii2010

Întreaga curte interioară a mănăstirii a fost amenajată în stil rustic cu suporţi de flori realizaţi din trunchiuri şi crengi de copaci neprelucrate.

Fotografie realizata de Cristi Faur

Centrul Maternal „Sfânta Veronica” de la Mănăstirea Dumbrava


Într-o clădire nouă, modernă, în anul 2006 părintele arhimandrit Vasile Crişan a luat iniţiativă adăpostirii temporare a mamelor care, însărcinate fiind, sau aflate cu copii mici, se confruntă cu situaţii de criză, neavând casă, sau fiind alungate de la casele lor. În cadrul Complexului social \”Sf. Veronica” de la Mănăstirea Dumbrava a luat naştere astfel un centru care funcţionează cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al D.G.A.S.P.C. Alba şi care are capacitate de adăpostire pentru 6 cupluri de mame cu copii.
Acum aceşti copii au un cămin, o familie, cineva care să-i înveţe să iubească, să-i înveţe ce înseamnă viaţă, au o comunitate din care să facă parte. Nu mai sunt ai nimănui, sunt copii normali care locuiesc într-o comunitate în care sunt bine integraţi.
Adresa: sat Dumbrava, com. Unirea, jud. Alba. Acces: Rutier: DN1 (E15A) Aiud, spre nord – Unirea (10,5 km) – după 4,5 km, ramificaţie la stânga, spre Dumbrava (3 km).

Cu puțin timp în urma, Kezimade și eu am găsit aceasta mănăstire și am decis să strângem ceva bănuți pentru orfanii și bătrânii ce locuiesc acolo.
Am strâns deja o suma mică, dar Craciunul se apropie și cred că este nevoie de mai mult!
De aceea ne-a venit ideea sa confecționam aceste mici accesorii și sa le punem la vânzare. Suma rezultata de pe urma vânzării lor va fi donată în totalitate mănăstirii.


Cu ajutorul dragelor de pe forum, am reușit sa vindem câteva accesorii. Vă  mulțumesc mult pentru toată susținerea:

Ana (Serbani), Ramona (Dodo), Oana (Brizzart), Adela Petcu, Corina (Anabell), Roxana (Deerstuff) și nu în ultimul rand Anna Maria (Kezimade).
Au mai rămas 18!  I-am pus la vânzare în magazinul meu.
Accesoriul este format dintr-un șnur special negru de care atârnă un brăduț placat cu aur antichizat ce prezintă un mic cristal Swarovski de culoare roșie. Brăduțul măsoară 2 cm.
Accesoriul îl puteți pune la telefon, la chei sau chiar la geanta. Preț 10 lei.

Related Posts

Despre Autor

1 thought on “Sa ajutam Mănăstirea Dumbrava”

  1. Pingback: Sa Ajutam Mănăstirea Dumbrava - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous slide
Next slide
Scroll to Top
Vino în comunitatea pasionaților de mărgelit!